CIAO MILANO

Hi sweethearts♥

Summer is almost over and autumn is coming! Dat wil zeggen dat ik ‹eindelijk› weer nieuwe outfits kan shoppen voor het nieuwe seizoen. Super veel zin in want de herfst is m’n favoriete seizoen! Van jullie ook? Winkelen doe ik het liefst van allemaal in één van m’n lievelingssteden, Milano. Beter gekend dan dè shopping hoofdstad van Italië. Milaan kan je perfect in een weekendje doen. Is ook maar anderhalf uur vliegen vanuit Brussel.

Milaan heeft 3 luchthavens die wat verder uit het centrum liggen. Hou er rekening mee dat je een klein uurtje moet rijden (naargelang de fille) van de luchthaven naar het centrum. Neem zeker geen taxi (vaak te duur!), maar neem een bus. Een rechtstreeks busritje kost maar 5-10 euro, super gemakkelijk!

TOP 5 THINGS TO SEE / TO DO IN MILAN

1. Breng een bezoekje aan de Duomo
Als ik aan Milaan denk, zie ik meteen de prachtige Duomo voor me. Wat een geweldig gebouw! Op een mooie zonnige dag is het ook zeker aan te raden om eens op het gebouw te gaan, dan heb je een héél mooi uitzicht over de Italiaanse stad, wie weet spot je wel je favoriete winkel! 😉 Het kost €11 om de trap naar boven te nemen en €15 om de lift te nemen.

2. Ga een ijsje halen bij Amorino Gelato
Je kent ze wel, de gekende bloemen-ijsjes met de macaron erop. Heerlijk! We hebben wel even in de wachtrij moeten staan, maar het was de moeite waard. Amorino Gelato kan je naast de Duomo vinden.

3. Shoppen bij Galleria Vittorio Emanuele
Het is één van de oudste (en mooiste!) shopping malls in de wereld. Je kunt er de meest luxueuze merken vinden zoals Prada, Gucci, Louis Vuitton,..

4. Enjoy a drink at the Terraza Aperol
Jaja, mijn eerste Aperol Spritz! Ik drink echt nooit alcohol maar het is zeker een aanrader om er naartoe te gaan en te genieten van een prachtig uitzicht. Bij ieder drankje krijg je gratis hapjes.

5. Koop de laatste nieuwe mode in de top winkelstraten
Shopping-weekend? Doe zeker de winkelstraten: Via Torino (Victoria’s Secret, Pandora, Stradivarius, Oysho, Zara,..) & Corso Vittorio Emanuele II (Sephora, Disney Store, Michael Kors, Pinko, NYX, en véél meer)    SHOP TILL YOU DROP

 

Waar overnachten in Milaan?

Wij verbleven in het fantastische hotel VIU Milan, zeker een aanrader! De kamers zijn er prachtig, zeer proper en beschikt over een rooftop zwembad + bar waar je kan ontbijten. Het hotel is 15 min. met de tram van het centrum. De tramhalte is net voor het hotel.

 

Zelf een trip plannen naar Milaan? En heb je vragen? Stuur mij dan zeker een e-mailtje of een berichtje op Instagram. ♥

 

 

 

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *